De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel zoekmachine optimalisatie.

Het bestaat uit een heleboel kleine aanpassingen van onderdelen op je website. Deze kleinigheden lijken soms weinig voor te stellen, maar als geheel hebben ze een aanzienlijk positief effect. Zowel op de gebruikersvriendelijkheid van je site, als voor de prestaties in de organische zoekresultaten van een zoekmachine.

Breadcrumbs

Breadcrumbs of het “kruimelpad” wordt vaak op de website getoond als “Home >> Wat ik doe > WordPress & Google SEO” (zie het voorbeeld hieronder). Dit is een waardevol en belangrijk onderdeel van elke SEO strategie. Dit omdat je website hierdoor de content op een hiërarchische manier kan tonen.

Door gebruik te maken van een kruimelpad geef je de bezoeker snel aan waar hij zich bevindt. Wanneer een bezoekers landt op een pagina met een bepaald onderwerp, kan hij of zij gemakkelijk naar een onderwerp van hoger niveau door hierop te klikken.

Home » Wat ik doe » WordPress & Google SEO

Dit stukje tekst lees je eerder dan het stukje tekst hiernaast... Wedden? 😉

Goede, relevante én unieke content

Goede content is en blijft uiteindelijk de grootste factor is in het geheel. Concentreer je dus op het maken van goede teksten en gebruik je eigen schrijfstijl zodat je bezoekers je gaan waarderen. Zet het belang van jouw websitebezoekers voorop.

Schrijf niet een nieuwsbericht enkel voor het hebben van een bericht, maar maak er eens een onderzoek van. Arceer gedeelten van de tekst, licht sommige stukken uit in een dikker gedrukte font of maak gebruik van speciale uitlichtingstechnieken zoals quote of stukken tekst in groter lettertype. Hiermee laat je niet alleen voor de bezoeker zien wat belangrijke informatie of stukken zijn binnen je tekst, ook zoekmachines waarderen dit.

SEO

Gevonden worden in de zoekmachines.

Websites

Een goede techniek, dat is de basis van iedere website.

Webshops

Je wilt producten verkopen via online kanalen?

Facebook advertising

adverteren op Facebook en/ of Instagram.